Subscribe RSS
Stacaravans Jan 18

s, Terug naar “home” – pagina

Wat moet u weten over stacaravans

Welkom! Op deze website vindt u veel informatie en tips rondom het uitkiezen van een stacaravan.

Voordat u een stacaravan koopt moet u een aantal punten overwegen zodat u een bewuste keuze kunt maken. U kunt ook informatie vinden over stacaravans in verschillende populaire vakantielanden zoals Frankrijk of Italië.

Een stacaravan of soms ook chalet en mobile home genoemd is de ideale keuze als u een heerlijke vakantieplek altijd binnen handbereik wilt hebben. In feite is het gewoon een luxe tweede vakantiehuis die u kunt gebruiken voor zorgeloze weekenden en vakanties. In steeds meer campings kunt u verschillende stacaravans huren of een eigen caravan plaatsen. Ook bieden veel boeren de laatste tijd de mogelijkheid tot het plaatsen van het chalet, vooral sinds het kamperen bij de boeren steeds populairder wordt. Maar ook als uw huis wordt verbouwd en u een tijdelijke woonplaats zoekt, dan is een stacaravan zeker een optie voor u. U kunt dan de stacaravan op uw eigen terrein plaatsen voor een door u vastgestelde periode.

Tegenwoordig zijn er veel soorten van stacaravans, van klein en eenvoudig tot groot en luxueus, waardoor het soms wel een luxe kleine vakantiehuisje genoemd kan worden. Bij het huidige aanbod zijn er veel keuzes mogelijk; Onderhoudsarme materialen en kunststof zijn daarbij zeer belangrijke aspecten. Moderne stacaravans zijn voorzien van alle gemak en luxe zoals centrale verwarming via een gaskachel of elektrische kachel, luxe keukens met ingebouwde keukenapparatuur zoals een afwasmachine, airconditioning, dubbel glas, comfortabele zitmeubelen in een klassieke of moderne woonkamer, uitstekend sanitair, een fraai pannendak etc. U kunt altijd uit een groot optiepakket kiezen. Sommige stacaravans hebben zelfs een open haard. Dus u heeft alle comfort dat u van uw thuis gewend bent.

U kunt een nieuwe stacaravans kopen of een tweedehands. Er zijn veel prijsklassen bij het kopen van de caravan, afhankelijk van het merk, grootte en afwerking. Het prijsverschil tussen een nieuw chalet of een gebruikte is meestal erg groot. Huren behoort ook tot een optie, vooral als de caravan al op uw gewenste vakantieplek is geplaatst. Veel mensen kiezen liever voor huren omdat het veel makkelijker is dan kopen en vervoeren van het chalet. De huurprijzen zijn afhankelijk van de grootte van de stacaravan en het vakantiegebied waar de caravan staat. Tegenwoordig is het veel goedkoper om de caravan op jaarbasis te verhuren, vooral als men vaak naar de desbetreffende vakantiestek gaat. Een andere optie is een stacaravan die al op de door u gewenste plek staat, over te nemen. Waar u ook voor kiest, het is altijd de moeite waard om goed de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Hiermee kunt u veel geld besparen. Het beste kunt u een chalet kopen bij een bekend en vertrouwd bedrijf en duidelijke afspraken op papier vastleggen. Ook kunt u het beste een goede verzekering afsluiten.

Doordat de stacaravans zo groot zijn, en ze dus niet op een gewone manier door een personenauto of bestelbus over de weg vervoerd mogen worden, moet u een gespecialiseerd transportbedrijf gebruiken voor het vervoeren van de caravan naar het gewenste plek. In principe hoeft het caravantransport helemaal niet zo duur te zijn. Meestal biedt het bedrijf waar u de stacaravans kunt kopen ook de mogelijkheid tot transport. Maar er zijn ook gespecialiseerde transportbedrijven waar u terecht kunt. Het kan ook zijn dat het transport bij de koop al inbegrepen is. Bij het transport van de caravan wordt een special ingerichte vrachtwagen of een tractor gebruikt.

Omdat de stacaravan langdurig op dezelfde plek blijft staan, wordt het meestal aangesloten op het gas- en elektriciteitsnet. Ook is het belangrijk om de waterleiding op een juiste manier aan te sluiten. U kunt ook ervoor kiezen om een houten terras bij uw stacaravan te plaatsen of een tuin in te richten.

Terug naar “home” – pagina

stacaravan, stacaravans, stacaravan kopen, chalet, chalets, chaletbouw, chalet laten bouwen, weekendhuis, vakantieverblijf, tweedeverblijf, verblijf aan zee, verblijf in de ardennen, recreatieverblijf, mobiele woningen, stacaravan occasie,

Category: Chalets
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.